Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Toleski do Slavie? Není vyloučeno!

Velmi mnoho lidí ví, že v Mostě působí fotbalový kanonýr Goce Toleski. Třicetiletý Toleski přišel do Mostu před letošní sezonou z Wackeru Burghausen, týmu hrajícího druhou Bundesligu, coby náhrada za zraněného řeckoamerického útočníka Petera Philipakose. Ovšem nakonec si vybojoval výbornou pozici, především i díky sedmi vstřeleným brankám během podzimní části. A to mu rozhodčí další góly neuznali, ať v Liberci kvůli upísknutí hlavního sudího nebo další kvůli těsným ofsajdovým pozicím.

Makedonský snajpr Goce Toleski vstřelil během podzimu za Most sedm branek a v zimě pravděpodobně změní dresLuděk Peřina, MAFA Přesto, nebo možná spíše lépe řečeno právě díky tomu, se o Toleskiho začaly již během podzimu zajímat přední české týmy, za zmínku stojí zájem obou pražských "S", ovšem přivést tohoto šutéra do svého týmu chtěla i Sigma Olomouc nebo od Mostu nepříliš vzdálené Teplice. Jenže makedonského reprezentanta chtějí přivést do svého týmu i bundesligové týmy Hansa Rostock a Chotěbuz.

Toleski má ve smlouvě klauzuli, že přibližně za patnáct milionů korun je volný. To by možná na první pohled české kluby vylučovalo, neboť kdo by dal takovou částku za třicetiletého hráče, kterému navíc za půl roku končí smlouva? Jenže nic není tak jednoznačné, stačí připomenout to, co řekl sám Toleski během podzimní části v jednom z rozhovorů pro FotbalPortal: "Česko je velmi dobrá země, mám ji radši než Německo."

Pro jeho zůstání v Česku nahrává i ten fakt, že jeho manželka Oli zde porodila syna a stejně jako Goce si Čechy zamilovala. Toleski si ani nemyslí, že by v české lize měl strádat. "Nyní vím, že česká liga je velmi dobrá a má velmi dobré hráče," tvrdí sedmigólový střelec Toleski, jenž se dokonce během prvních osmi startů trefil šestkrát.

Toleski se už učí česky, zatímco v Německu se se spoluhráči domlouval pouze angličtinou. "Je to pro mě jednoduché, protože je to podobná jako makedonštína. Už umím slova jako 'pravá', 'levá', 'dozadu', 'ty vole'," řekl se smíchem a pak vážně dodal: "Jak říkám, je to pro mě lehké, protože makedonština a čeština si jsou podobné."

Toleski si rád jednou zahrál v některém z evropských pohárů, což by znovu vylučovalo jeho možný přestup do Německa během letošní zimy, neboť jak Rostock, tak i Cottbus se trápí ve spodních patrech bundesligové tabulky. Naproti tomu Slavie má nyní s Mostem největší šanci dohodnout se, protože se neví jak vážné je zranění jejího kapitána Stanislava Vlčka a ke konci podzimu se ukázalo, že v útoku to u podzimních mistrů vázne, především pak v koncovce - kterou má Toleski jedinečnou.

Druhým směrem by jako část náhrady mohl putovat brazilský útočník Gaúcho, doplněný na hostování mladým Tomášem Necidem. Gaúcho do Slavie přišel v sezoně 2005/06 ze Sigmy Olomouc a ve Slavii odehrál 36 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek. V letošní sezoně však do ligového utkání zasáhl pouze čtyřikrát, hlavně díky absenci několika klíčových hráčů sešívaných.

Oproti tomu Tomáš Necid je slávistický odchovanec, který v lize debutoval v sešívaném dresu v uplynulé sezoně. Od té doby nastřádal šestnáct prvoligových startů, ve kterých se dvakrát přesně trefil mezi tři tyče. Pro další fotbalový růst však potřebuje pravidelně hrát, což se mu v konkurenci hráčů jako jsou Vlček, Šenkeřík, Šmicer či Ivana nepodaří ve Slavii nejspíše ani na jaře a jediným rozumným východiskem tak je jeho odchod do jiného ligového klubu formou půlročního hostování.

Autor: Luke Vojtěch | pondělí 10.12.2007 20:34 | karma článku: 11,92 | přečteno: 761x
  • Další články autora

Luke Vojtěch

Dostane nás odpovědnost jednotlivců ze společenské krize?

V posledních týdnech se mluví o tom, že probíhá politická krize. Je tomu skutečně tak? Nejedná se spíše o krizi společnosti?

11.8.2013 v 22:00 | Karma: 16,85 | Přečteno: 546x | Diskuse| Politika

Luke Vojtěch

Chcete snad za prezidenta trnitý oleandr?

Zbývá necelý týden do druhého kola prezidentských voleb, ve kterém se (s pravděpodobností hraničící s jistotou) utkají Miloš Zeman s Karlem Schwarzernbergem.

20.1.2013 v 8:15 | Karma: 18,30 | Přečteno: 998x | Diskuse| Politika

Luke Vojtěch

Fischer nebyl nezvolen proto, že je želé, ale z jiných důvodů...

Dlouho byl největším favoritem prezidentských voleb, načež se ve volbách nedostal ani do druhého kola. Řeč bude o Janu Fischerovi a o tom, proč tomu tak podle mého je.

14.1.2013 v 8:00 | Karma: 14,55 | Přečteno: 1657x | Diskuse| Politika

Luke Vojtěch

Včerejší superdebatu vyhrála Roithová, přesto volím knížete

Včerejší superdebatu jsem viděl kromě úvodní půlhodiny celou. A popravdě si myslím, že u mnoha voličů mohly poslední dva dny obsahující dvě superdebaty změnit jejich názor k tomu, koho volit.

11.1.2013 v 9:52 | Karma: 17,87 | Přečteno: 1044x | Diskuse| Politika

Luke Vojtěch

Jardo, snad se jednou vrátíš

Po dohodě NLHPA s vedením NHL o nové kolektivní smlouvě platné příštích deset let letošní ročník NHL přeci jen začne. Českou extraligu tak opustí několik hráčů v čele s Jaromírem Jágrem, který i ve věku necelých čtyřiceti let převyšoval ostatní hráče v tuzemské soutěži a bavil diváky.

6.1.2013 v 20:00 | Karma: 11,99 | Přečteno: 884x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek

28. dubna 2024  12:58,  aktualizováno  14:25

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1677x
Před EURO 2004 začal publikovat články na internetových serverech CyberSlavia.com a FotbaloveNoviny.com, které se později přejmenovaly na Polocas.com. Od jara 2005 se věnoval pouze CyberSlavii, na které se stal šéfredaktorem. V dubnu 2006 založil vlastní internetové stránky SuperFotbal.com, ale již v listopadu téhož roku odešel na konkurenční FotbalPortal.cz, kde se stal i šéfredaktorem sekce Gambrinus liga a během krátké doby napsal stovky článků. Od listopadu 2007 do února 2009 redaktor vFotbalu.cz.

V současné době student právnické fakulty UK.