Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

M.Vozábal: Jarda Černý je výbornej kluk

Slavie nyní ukazuje, že se doba mění," hlásí před startem jarní části ligy tvůrce hry českobudějovického Dynama Martin Vozábal, který poskytl rozhovor Slávistickým novinám před vzájemným zápasem Dynama a Slavie.

O tomto víkendu začne jarní půlsezona, Budějovice přijedou na hřiště ligového lídra. Těžší začátek jste asi ani nemohli mít?

Jednou by nás Slavie stejně potkala, takže se připravujeme na to, že nás čeká hodně těžký zápas už teď. Ale to je v dnešní lize skoro každý. Jsme si vědomi síly Slavie, respektujeme ji, ale chceme na jejím hřišti překvapit.

Berete jako výhodu nebo naopak nevýhodu ten fakt, že s ní budete hrát mezi jejími zápasy s Tottenhamem?
My jsme se o tom v kabině nějak moc nebavili, ale samozřejmě co člověk, to názor. Zaslechl jsem v kabině i kluky, podle kterých to může být výhoda, ale kluky, kteří si myslí, že to může být nevýhoda. Já osobně si myslím, že výsledek Slavie z prvního zápasu s Tottenhamem nám může, ale také nemusí pomoc. Myslím, že se musíme soustředit hlavně sami na sebe, protože Slavie má po zimní přestávce kádr natolik široký, že může postavit proti nám klidně druhou stejně silnou jedenáctku.

Během zimy zamířil z jihu Čech do Slavie záložník Jaroslav Černý. Jak jste to v kabině přijali?
Přijali jsme to v pohodě. Tušili jsme totiž, že se to může stát, že přestoupí. Jarda totiž hrál celý podzim ve výborné formě a jestliže o něho měla Slavie zájem už v létě, tak bylo pravděpodobné, že v zimě se o něho bude zajímat znovu. A nejen ona, ale i další kluby. Takže jsme se víceméně s tím smířili už předtím než odešel, přáli jsme mu, aby si zahrál Pohár UEFA. Je to výbornej kluk do party, charakterově dobrej hráč, velkým dílem nám pomohl k tomu, abychom měli před startem jara na kontě dvaadvacet bodů, takže i proto jsme mu to přáli.

Kdo by ho mohl v českobudějovickém týmu nahradit?
Přišli noví hráči, ať Petr Šíma z Plzně, který je také typickém levonohým hráčem jako Jarda Černý, je tu Mezlík z Brna a jsou tu další hráči, kteří na svoji šanci čekají. Hráči přicházejí, hráči odcházejí, tak to prostě je. Máš prostě takové kluby, jako jsou i Budějovice, kde nemá cenu říkat "jestli", "kdyby", "pokud by tu byl". Prostě tu není, takže je potřeba, abychom ho nahradili společnýma silama.

Ty jsi ve Slavii dříve také působil, ovšem během sezony 2000/01 jsi se přes Ulicha, Dostálka a Horvátha neprosadil. Jak na toto angažmá vzpomínáš?
Vzpomínám na to jenom v dobrém. Sice mě mrzelo samozřejmě, že to nedopadlo lépe, že jsem za trenéra Cipra ve Slavii nezůstal. Zvláště v momentě, kdy se vědělo, že z klubu odejde Pavel Horváth, Ivo Ulich chtěl odejít, a nakonec také tito hráči odešli. Ale byla to prostě realita a já jsem to bral tak, jak to bylo. Chvilku mě to mrzelo, ale vzpomínám na to v dobrém. Slavie tenkrát končila v Edenu, stěhovala se na Strahov a musím říct, že to bylo vážně super období. I když krátké, tak na to vzpomínám hodně rád.

Co říkáš na dnešní hru Slavie?
To vidí určitě všichni fotbalový fanoušci, že předvádí u nás v lize nejlepší fotbal. Není to otázka měsíce nebo dvou, ale předvádí ho od příchodu trenéra Jarolíma. Slavie od té doby nese jasně jeho fotbalový rukopis, podobným stylem se prezentoval i předtím ve Slovácku, podle toho co si pamatuji. Slavie hraje na české poměry výbornej kombinační fotbal, což je také vidět na výsledcích. Slavie po podzimu vede zaslouženě, je to jedno k druhému.

Někteří internacionálové a fotbaloví experti soudí, že role Sparty a Slavie se na podzim obrátily. Co o tom soudíš ty?
(chvíli přemýšlí) Na tom něco bude, protože Slavie se dostala do Ligy mistrů a je to zrovna v období, kdy vede ligu, kdy staví nový stadion a to ji pomůže ještě k lepším výsledkům a k tomu, aby měla ještě větší sebevědomí. Je to jedno s druhým a asi to není náhoda, že v současnosti je před Spartou v tabulce o pět bodů. Sparta měla vždy výhodu v tom, že měla domácí prostředí, měla sílu a byla hrdá na takové to sparťanské srdce, ale nyní Slavie ukazuje, že se doba mění. Jsem přesvědčen o tom, že letos získá i titul a i díky novému stadionu bude v příští sezoně možná ještě silnější.

Na podzim Slavie v Budějovicích vyhrála, předpokládám, že ji porážku budete chtít oplatit. Jakou hrou byste mohli uspět?
Slavie nás porazila ve třetím kole, bylo to tenkrát zasloužené vítězství, protože nás v první půli přehrála velkým stylem a udělala ze zápasu jednoznačnou partii. My jsme byli tenkrát, myslím si, rádi za to, že jsme do kabin odcházeli za stavu 0:2. Ve druhé půli jsme se už trochu dostali do hry, snížili jsme a dokonce jsme i mohli vyrovnat, dá se to přičíst možná i k tomu, že už jsme neměli co ztratit. Nyní ji to budeme chtít určitě vrátit, ale Slavie je doma, je favorit. Samozřejmě, něco připravujeme, asi jako na každý zápas. Budeme se muset soustředit hodně na sebe a zároveň otupit největší zbraně Slavie, protože ta ten už tak silný kádr přes zimu ještě rozšířila a kvalitu má obrovskou.

Autor: Luke Vojtěch | pátek 15.2.2008 17:33 | karma článku: 7,53 | přečteno: 522x
  • Další články autora

Luke Vojtěch

Dostane nás odpovědnost jednotlivců ze společenské krize?

V posledních týdnech se mluví o tom, že probíhá politická krize. Je tomu skutečně tak? Nejedná se spíše o krizi společnosti?

11.8.2013 v 22:00 | Karma: 16,85 | Přečteno: 546x | Diskuse| Politika

Luke Vojtěch

Chcete snad za prezidenta trnitý oleandr?

Zbývá necelý týden do druhého kola prezidentských voleb, ve kterém se (s pravděpodobností hraničící s jistotou) utkají Miloš Zeman s Karlem Schwarzernbergem.

20.1.2013 v 8:15 | Karma: 18,30 | Přečteno: 998x | Diskuse| Politika

Luke Vojtěch

Fischer nebyl nezvolen proto, že je želé, ale z jiných důvodů...

Dlouho byl největším favoritem prezidentských voleb, načež se ve volbách nedostal ani do druhého kola. Řeč bude o Janu Fischerovi a o tom, proč tomu tak podle mého je.

14.1.2013 v 8:00 | Karma: 14,55 | Přečteno: 1657x | Diskuse| Politika

Luke Vojtěch

Včerejší superdebatu vyhrála Roithová, přesto volím knížete

Včerejší superdebatu jsem viděl kromě úvodní půlhodiny celou. A popravdě si myslím, že u mnoha voličů mohly poslední dva dny obsahující dvě superdebaty změnit jejich názor k tomu, koho volit.

11.1.2013 v 9:52 | Karma: 17,87 | Přečteno: 1044x | Diskuse| Politika

Luke Vojtěch

Jardo, snad se jednou vrátíš

Po dohodě NLHPA s vedením NHL o nové kolektivní smlouvě platné příštích deset let letošní ročník NHL přeci jen začne. Českou extraligu tak opustí několik hráčů v čele s Jaromírem Jágrem, který i ve věku necelých čtyřiceti let převyšoval ostatní hráče v tuzemské soutěži a bavil diváky.

6.1.2013 v 20:00 | Karma: 11,99 | Přečteno: 884x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1677x
Před EURO 2004 začal publikovat články na internetových serverech CyberSlavia.com a FotbaloveNoviny.com, které se později přejmenovaly na Polocas.com. Od jara 2005 se věnoval pouze CyberSlavii, na které se stal šéfredaktorem. V dubnu 2006 založil vlastní internetové stránky SuperFotbal.com, ale již v listopadu téhož roku odešel na konkurenční FotbalPortal.cz, kde se stal i šéfredaktorem sekce Gambrinus liga a během krátké doby napsal stovky článků. Od listopadu 2007 do února 2009 redaktor vFotbalu.cz.

V současné době student právnické fakulty UK.