Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kulhanek21

6. 6. 2008 14:02
pointa

krátká povídka musí mít nutně nějakou POINTU... něco, po čem čtenář zalapá po dechu a řekne: no tak TOHLE je teda FÓR - to by mě v životě nenapadlo... otevřený konec (viz příspěvek dole) je TAKÉ možný - ale zase jenom otevřený směrem k (nedopovězené) POINTĚ... ;-) když jsem ještě psával (povídky) ;-) většinou jsem vymyslel nejdřív nějaký překvapivý závěr - po kterém si čtenář sedne na zadek - a potom k tomu napsal zbytek (prostředí, postavy) ;-) dokonce mi to i vydávali, takže to asi nebyl tak špatný "systém" ;o) povídky kinga jsou dobré - na rozdíl od jeho románů, kterými mě nudil k smrti... ;o)

0 0
možnosti
M

Megan666

6. 6. 2008 8:56
.

Je to taková slátanina několika zápletek dohromady a vyjde z toho salát. Je vždycky lepší věnovat se jen jedné zápletce, ve vašem případě tomu řezníkovi, a tu pořádně rozvinout. To, že se jí porouchalo auto je zcela nepodstatné, stačilo to přejít jen malou zmínkou někde v textu, rozhovor s autoservisem byl absolutně zbytečný. Stejně tak na konci ta zmínka o hledaném podvodníkovi, povídka nemusí mít nutně nějaké logické vysvětlení zakončení nebo happyend, klidně to nechte otevřené. Naopak by bylo dobré víc rozvést tu scénu s řezníkem a objevení té mrtvoly, to jste popsal tak rychle, že než se člověk vzpamatoval, byl konec a nestačil se ani vyděsit.;-)

Ono všeobecně povídka na jednu stranu je většinou moc krátká na to, aby se s ní dalo dělat něco pořádného...

Ale jestli to fakt byl první pokus o napsání něčeho, tak docela dobrý. Vychytej tyhle mouchy, sloh máš dobrý, a bude to fajn :-)

0 0
možnosti
LV

slaviator

6. 6. 2008 15:09
Re: .

Díky za konstruktivní kritiku R^ Pro příště se snad z toho poučím a bude to lepší... :-)

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

5. 6. 2008 20:51
nic moc

četl jsem už lepší

0 0
možnosti
ZM

Zdrť Mrmlmný

5. 6. 2008 20:31
.

Pokud chcete psát tyto sekeromasoidně-nožomrtvoloidní povídky, doporučuju povídky Stephena Kinga, ten to umí nejlíp. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1677x
Před EURO 2004 začal publikovat články na internetových serverech CyberSlavia.com a FotbaloveNoviny.com, které se později přejmenovaly na Polocas.com. Od jara 2005 se věnoval pouze CyberSlavii, na které se stal šéfredaktorem. V dubnu 2006 založil vlastní internetové stránky SuperFotbal.com, ale již v listopadu téhož roku odešel na konkurenční FotbalPortal.cz, kde se stal i šéfredaktorem sekce Gambrinus liga a během krátké doby napsal stovky článků. Od listopadu 2007 do února 2009 redaktor vFotbalu.cz.

V současné době student právnické fakulty UK.