Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dutina

3. 11. 2008 12:16
Re: podle linku

by v bodě singularity  by se to povedlo. A nechtějí na novém urychlovači v CERNU tohoto bodu dosáhnout?

0 0
možnosti

František Stočes

29. 10. 2008 22:35
Jurský park

Lze vyloučit, že na nějaké planetě vzdálené 170 milionů let existuje civilizace s dostatečně citlivou technikou, která právě přijímá obraz Země, prohlíží si tehdejší Jurský park a eventuálně za pomoci nějakých holografických zařizení si jej i trojrozměrně promítá?

No a až to bude jednou umět i naše civilizace, tak budeme schopni cestovat v čase do minulosti.

0 0
možnosti

wildge

29. 10. 2008 10:30
Takhle to dopada

Kdyz nekdo pise o necem, o cem nic nevi.

Prihlaste se ke studiu teoreticke fyziky. Pochopite mnohe, slibuju.

0 0
možnosti

musulman

23. 10. 2008 20:49
No, tak nějak

pokládají si vůbec lidé vytvářející tyto "teorie" o možnostech cestování v čase ty nejzákladnější otázky ? Je vůbec kam cestovat ? Exustuje fyzicky minulost, abychom se do ní mohli vrátit ? Existuje fyzicky budoucnost abychom do ní mohli nějakým skokem proniknout ? Jsme schopni vůbec přesně fyzikálně definovat čas, aniž bychom se omezili "jen" na jeho "měření" ? Nebylo by potřeba "protáhnout" tu část vesmíru do které se chceme podívat, onou červí dírou, aby se "vrátily" všechny proběhnuté děje do místa kam se chceme podívat? Až se někdo těmito a mnoha dalšími otázkami začne seriózně zabývat, pak snad svitne naděje, že tyto "teorie" přestanou být pouhými fantaziemi.

0 0
možnosti

j@ck

23. 10. 2008 20:52
Re: No, tak nějak

proc "nekdo", musulmane? nebud tak skromny. jdi do toho. budu ti drzet palce R^

0 0
možnosti

dolch

23. 10. 2008 20:41
Cestování časem

Koukám, že jste myšlenkou cestování časem doslova posedlý. Mě osobně není jasná jedna věc. Ve vaší povídce s kriminální zápletkou se cestovatel z budocnousti objevil v nějaké vile. Předpokládám, že to bylo proto, že v budoucnosti "odstartoval na místě, kde v minulosti stála ta vila". Ale bylo to opravdu tam? Vždyť Země byla v té době úplně někde jinde, a vlastně se ani nedá říct kde, když neexistuje absolutní vztažná soustava. Jak donutit stroj času, aby při cestě do minulosti sledoval trajektorii bodu, který je na povrchu nějaké koule, která obíhá kolem větší koule, která obíhá ještě kolem a kolem a kolem. Jak to udělat?

0 0
možnosti

slaviator

23. 10. 2008 22:17
Re: Cestování časem

Prostě mi to, co jsem psal včera, dalo "vnuknutí" že by se to mohlo použít i dneska :-) Kdybych včera psal o koloběžce, tak tam použiju asi to.:)

Každopádně mě se na to JAK to udělat neptejte, na to jsou daleko fundovanější lidi... ;-D Věřme tomu, že prostě Země nechává v časoprostoru svůj "otisk". A stejně jako ho zanechává Země ve vesmíru, zanecháváme jej i my... :-)

0 0
možnosti

j@ck

23. 10. 2008 13:45
-

Zajem o fyziku a o fotbal? Trochu atypicka kombinace zajmu :-) Jinak cast z tech Malletovych tvrzeni byla vyvracena, staci se podivat na anglickou wiki. A zpomaleneho svetla se sam zcela zrekl. No a ten John Titor? Proc by se vojak s tajnym poslanim ucastnil internetove diskuze? 8-o

0 0
možnosti

Draken-Korin

23. 10. 2008 19:10
Re: -

No, je sice atypická, ale znám ještě dalšího člověka, který je fotbalovým trenérem a zároveň má doktorát z fyziky a učí na univerzitě :-)

0 0
možnosti

Eles

23. 10. 2008 0:16
No nevím

v teoriích se pracuje s rychlostmi blízkými rychlostem světla, s teplotou blížící se absolutní nule atd., jenže to jsou technologicky nedosažitelné mety. Jde jenom o teorie, které sice na papíře můžou vypadat dobře, ale skutek utek. Vezměme si pro příklad jadernou fůzi v praxi. Na papíře se objevila v padesátých letech, během chvilky se začalo s pokusy, jenže uběhlo dalších padesát let a stále se řeší nepřekonatelné technologické potíže. A přitom fyzikální překážky jsou směšně nízké (oproti těm, co se zmiňuji v článku).

0 0
možnosti

slaviator

23. 10. 2008 8:17
Re: No nevím

Na druhou stranu vem si ten obrovskej pokrok za posledních 50 let. Před padesáti lety ještě byly počítače s dírkovacíma kartama, ty byly i v prvních vesmírných strojích:-) A dneska? Dneska jsou počítače už téměř v tom jednom atomu, když se to lehce, ale opravdu jen lehce přežene. Takže pokrok tu je a to obrovskej. Uvidíme, zda se třeba cestování časem někdy povede nebo ne. Možná ano, možná ne. Ovšem čeho se bojím je to, že to akorát někdo zneužije. Jako všechno, co bylo děláno s dobrým úmyslem...

0 0
možnosti

Tomáš Bobek

23. 10. 2008 0:10
Tak nevím nevím

Mimimálně ten John Titor pěkně smrdí.  "In my 2012, I was 14 years old spending

most of my time living, running and hiding in the woods and

rivers of central Florida. The civil war was in its 7th year." Nevšiml jsem si, že by v Americe už třetím rokem zuřila občanská válka... Rv Zdroj: http://www.johntitor.com

0 0
možnosti

slaviator

23. 10. 2008 8:20
Re: Tak nevím nevím

Něco mu prostě vyšlo, něco ne... Zmínit jsem ho musel, protože se to před časem docela řešilo. Každopádně, vem si, že i kdyby byl z budoucnosti čistě teoreticky a čistě teoreticky z jeho přítomnosti věděl, že tu byla válka o jaderné zbraně s Irákem a že v USA byla občanská válka, tak už jen tím příchodem sem a tím že to řekl to můhl lehce ovlivnit. Navíc ta občanská válka mohla být špatně pochopena, nemuselo se jednat o válku v pravém slova smyslu. Nebo byla snad "studená válka" taky válkou v pravém slova smyslu? Ale mohlo být myšleno jen jakési rozdělení společnosti na dva ostře polarizující tábory... Což si vem,. že vlastně bylo, protože na počet hlasů vyhrál Al Gore.R^

0 0
možnosti

lesicatko

22. 10. 2008 23:21
zaujímavé

I ked, bude skôr zázrak ak sa ľudstvio dopracuje k osídlovaniu vesmíru a nevyhubí sa dovtedy rozpormi v tom, ktorý  - izmus je lepší :) 

Ešte menšia chybička - to svetlo samozrejme hmotnosť má .

0 0
možnosti

erben3

22. 10. 2008 22:21
.

Zajímavý, i když na pozdní večer trochu složitý článek. Víte co si vždy říkám, když čtu podobné články o vesmíru, kvantové fyzice apod.? Že člověk je stejně jen hmyz, podřizující se těmto zákonům s minimálními možnostmi je ovlivnit. A pak si ještě kladu otázku, jaký je vesmír doopravdy? Jestli "doopravdy" je to správné slovo... Jak by vypadal, kdyby zakřivení prostoročasu přestalo fungovat... Nebo kvantovka - jsme jenom energetické mraky. Stačilo by trochu  změnit pár konstant  a byli bychom opravdovými mraky, které by se mohly vzájemně prolínat, uměli bychom procházet zdmi, např. :-) A co třeba vědomí? Kde je ukryto? Připadá mi, že jsme stejně jen myši uzavřené v krabici, kterou občas probleskne trocha světla a odsunout z ní celé víko se nám stejně nikdy nepodaří.

0 0
možnosti

slaviator

22. 10. 2008 22:28
Re: .

Tohle je ale velmi zajímavá úvaha..:) Co by se stalo kdyby nebylo zakřivení časoprostorovosti, kdyby bylo pozměněno pár konstant... Btw vy běžně zdí neprocházíte?8-o To se mi nechce věřit. Já myslel, že je to samozřejmost;-D Vážně: to by bylo fakt super, když by ses koukal na televizi (byly by televize? :)) a najednou by ti strčila skrz zeď hlavu do obýváku manželka ať že přijde maminka... A ta by pak prola zdí ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1677x
Před EURO 2004 začal publikovat články na internetových serverech CyberSlavia.com a FotbaloveNoviny.com, které se později přejmenovaly na Polocas.com. Od jara 2005 se věnoval pouze CyberSlavii, na které se stal šéfredaktorem. V dubnu 2006 založil vlastní internetové stránky SuperFotbal.com, ale již v listopadu téhož roku odešel na konkurenční FotbalPortal.cz, kde se stal i šéfredaktorem sekce Gambrinus liga a během krátké doby napsal stovky článků. Od listopadu 2007 do února 2009 redaktor vFotbalu.cz.

V současné době student právnické fakulty UK.