Diskuse

Proč mladí volí pravici?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

6. 5. 2010 8:19
mládí bylo vždy revoluční

A proto studenti na západních univerzitách přijímali levicové ideály a demonstrovali proti kapitalismu a jeho hodnotám. Jakpak to že naše mládež je tak vyspělá, že s nadšením volí pravicové strany a myšlenky???

Odpovědi jsou asi dvě. Na rozdíl od Západu, kde už sebere demokracie jako samozřejmost , na našich školách, i v médiích stále ještě všem (a hlavně mladým) připomínají a vtloukají do hlavy jaký je ten kapitalismus supr řešení a jak by sme s komunistama skončili na huntě. Mladí jen papouškují co slyšeli v TV a ve škole.

Ta druhá odpověď je trochu smutnější. Průměrný plat je u nás v přepočtu asi 1 000 euro, už plat 4 000 euro (100 000Kč) je označován za přepychový, takže se uvažuje o jeho zýšeném zdanění . A většina podnikatelů je na tom podobně. Na koupi bytu či domu se šetří 20 let, na auto třeba 5.Ne, tady opravdu není mnoho intelektuálních mladých z milionářských rodin, co by pohrdali zazobanými rodiči a jejich materiálním způsobem života a snili o světové revoluci

0 0
možnosti

Obludni_K

6. 5. 2010 7:28
Nebojte,

ono je to pustí jakmile poprvé v životě zjistí že o ně nikdo nestojí, leda že oni sami stojí frontu na pracáku, pak to vystřízlivění přichází samo od sebe...

0 0
možnosti

kaktusak

6. 5. 2010 1:16
Mladí nevolí pravici

Někteří možná ano, ale není třeba nekriticky věřit uměle vytvářenému mediálnímu obrazu.

0 0
možnosti

Kvintana

5. 5. 2010 22:29
zase nekdo mluvi za vsechny mlade?

ach jo, autore, mluvte prosim jen za ty mlade, ktere znate a nemluvte za vsechny. ne kazdy se narodil s vizi (nebo spise ve vasem pripade traumou) jako vy, ne kazdy mlady podnika, ne kazdy mlady vidi do ekonomiky, protoze je mu to uplne u .... vysledky tech pseudovoleb na strednich skolach jsou podobne, jako kdyby delali volby pres fejsbuk - vypovidaci hodnota nula. takze mozna byste si mel nastudovat celou historii samostatne Ceske republiky a zjistit si, kdo zavedl stedry socialni system, kdo zavedl danovou progresi, kdo prvni vyrobil dluhy a kdo se pak na jejich vzestupu podlilel. pak byste netlachal neco jenom o zle levici a hodne pravici.

0 0
možnosti

slaviator

6. 5. 2010 0:29
Re: zase nekdo mluvi za vsechny mlade?

Já nemluvím o zlé levici a hodné pravici. Levice měla v historii svůj smysl, levice bojovala za osmihodinou pracovní dobu, za placenou dovolenou, za nějaké životní minimum, za sociální dávky pro nejpotřebnější. Proti této levici nemůžu říct ani popel R^ Ale současná levice by měla být o něčem trochu jiném než co předvádí ČSSD. Ono když se to tak vezme kolem a kolem, tak třeba z ODS se postupem času stává pomalu, ale jistě levicová strana. Nemá už tak pravicovej program jako měla na začátku 90.let, má v současnosti hodně prvků moderní západoevropské levicové strany. Ale to je umožněno tím, že ČSSD jde více doleva, do pozic, kde by měla být reformovaná komunistická strana.

0 0
možnosti

Jaroslav Kučera

5. 5. 2010 21:05
ČPS

Těch pirátů jste si všiml velmi dobře! R^

0 0
možnosti

slaviator

5. 5. 2010 22:19
Re: ČPS

:-)

0 0
možnosti

KarelV

5. 5. 2010 20:45
Proč lidé žijí tak, jak žijí...

aneb Jak funguje světový peněžní systém? - podívejte se na video (viz. odkaz) - jen prosím, vydržte déle jak prvních 6,5 minuty, než se to doopravdy rozběhne... Uvidíte, že nebudete litovat, zato budete možná valit oči.

Už Goethe kdysi napsal: Nikdo není tak beznadějně zotročený, jako ti, kteří se mylně domnívají, že jsou svobodni. - Zdá se vám to zmatené, podivné? - Dívejte se a pochopíte:

http://video.google.com/videoplay?docid=4642167330989213588#

0 0
možnosti

bodlinka

5. 5. 2010 20:43
Paroubek a komunisti

jsou Oni.

A i kdyby byly socanské sliby splnitelné, mladí lidé prostě nemůžou podporovat mocichtivéhp papaláše, který je posílá do cukrárny jak nějakého usoplence. Fakt, že nám prožírá budoucnost, tomu ještě přidává.

0 0
možnosti

slaviator

5. 5. 2010 22:19
Re: Paroubek a komunisti

R^

0 0
možnosti

stařec bez moře

5. 5. 2010 19:07
jsem důchodce

a Paroubka nemohu ani cítit. Je to stejný typ jako byl kdysi v době privatizačních fondů pan Kožený. Lidem slibuje, aby je oblbnul a pak okradl. Koženého jsem tehdy prokouknul na první pohled a Paroubka rovněž. Bohužel je mnoho těch, co se poučit nedají a znovu a znovu dávají peníze do kampeliček a jezdí na výlety s předváděčkami jen proto, že jsou zdarma.

0 0
možnosti

slaviator

5. 5. 2010 19:14
Re: jsem důchodce

popravdě řečeno je fakt, že moje babička to má podobně - v důchodu, říká, že za komunistů se měli lépe i když nebyli ve straně, ale měli se líp, protože uměli dobře svoji práci - a až do příchodu Paroubka na post předsedy ČSSD volila je. Od té doby volí ODS R^

0 0
možnosti

rezjir

5. 5. 2010 18:54
Máte li k dispozici toliko 3000 korun,

klidně o nich můžete tvrdit, že jsou nastartováním ke stavbě domu, ale realista si za ně raději pořídí vysavač.

0 0
možnosti

slaviator

5. 5. 2010 19:09
Re: Máte li k dispozici toliko 3000 korun,

Tenhle příměr tak moc nesedí. Spíše, jestliže mám milion korun - použiju to jako základ k nastartování stavby domu nebo to "prožeru" (koupím si auto za 800 tisíc, telku za 50 tisíc, ...)?

Jestliže ČSSD tvrdí, že stát by měl přerozdělit xxx miliard Kč z dividend ČEZu důchodcům, prožere to a je to méně "fér", než kdyby dali ty tři stovky i studentům, mamkám s dětma apod. Copak důchodci jsou něco víc? Nebo ČSSD tuší, že mladí lidé by je stejně nevolili?

0 0
možnosti

Totedyne

5. 5. 2010 18:32
...

No to je pravda, že mladí nepocítili, co je to práce. A možná jsou taky zblblí z internetu, hlavně z těch her. Nepamatují ten hospodářský propad a tunely 90. let, kdy tady pravicoví ekonomové prosazovali tu neregulovanou ekonomiku. Doufejme, že časem získají rozum a že je životní zkušenost nepřijde až tak draho.

0 0
možnosti