Diskuse

Amnestie je čistě prezidentovo právo

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

to jste psal na drogach? "ano neni to pekne propustit megazlodeje, ale umozni to dotahnout aktualni kauzy" 8-o;-D

1 3
možnosti

J67a45n 89V43e95s96e51l81ý

2. 1. 2013 23:36

Klaus byl přece vždy o krok vzad a o dva kroky vpřed. Co jiného, než udělat místo dalším Rathům v přeplněných věznicích by mohli Klaus-hujeři vymyslet?

1 1
možnosti

J79a53n 45H68l57e18d98í49k

2. 1. 2013 23:07

amnestie naštve hodně lidí, ale že soudci si přidali hodně na platech a přitom nedokážou za 8 let lumpy odsoudit, že člověk nesmí přerazit laťou  nohy zlodějovi, který mu krade ve sklepě, to jaksi lidi neirituje, jejich pozornost poutají kauzy, které nejde ovlivnit.

2 1
možnosti

To je pěkný blábol. Nikdo nebere právo Klausovi udělit amnestii, ale vy neberte nikomu právo ho kritizovat. To že někdo má z Ústavy nějaké právo neznamená, že je v pořádku, když ho používá, jak ho napadne. Oprávnění Klause nikdo nezpochybňuje, zpochybňuje se etický rozměr.

8 1
možnosti

mně zase připadá, že těm amnestovaným závidíte...

2 5
možnosti

A proč by prezident měl toto právo mít? Jen tak hodit rukama a říct že co je psáno, to je dáno, je jen ubohý alibismus.

1 2
možnosti
Foto

je...a právo občanů je opovrhovat jím jao morální kreaturou legitimizující to nejzrůdnější, co naši zemi postihlo....mafiánství jako druh ekonomiky zašlapávající slušnost a poctivost do země jako vlastnosti oslů dobrých leda k odrbání

6 2
možnosti
Foto

Pro účel srovnání je velmi zajímavé, jak amnestii pojal slovenský prezident. Amnestováni byli pachatelé neúmyslných,  bagatelních TČ v počtu cca 550 osob. To se jeví jako přiměřenější oslavě výročí vzniku republiky. Obávám se, že pan Klaus svého ústavního práva spíše zneužil a premiér mu v tom nezabránil.

8 1
možnosti

To se mohou obrátit k mezinárodnímu soudu. Ten by se jim vysmál. Dlouho to trvá především proto, že schválně soud protahují. Nevyléčitelná rýma je přepadne, nebo prchnou za hranice. Řada z nich má navíc problémy i jinde, takže by si ani nedovolili někam vyjet.

2 1
možnosti

No a co ze je to jeho pravo? Zdrazovani je take pravo vlady a take ho lidi kritizuji...To jako, ze ma prezident toto pravo, tak nemam pravo vyjadrit opacny nazor nebo mam delat, ze me to snad tesi nebo co si mam jako pod tim predstavit? Jak uz jsem mnohokrat rekl, je to plivanec do tvare spravedlnosti...Kdyby mel Klaus aspon trochu rozumu, udela amnestii jako na Slovensku...nebo spise charakter.

6 3
možnosti

POkud vím snad všichni kandidáti amnestii odmítli, kde jsou ti populisti ?

0 0
možnosti

Tak teď těžko posuzovat, kdo by milost udělil a kdo ne. Těžko teď při tom mediálním humbuku řekne naplno "já bych tu amnestii taky dal". Mám pocit, že Fisher řekl, že amnestii respektuje. A kníže věřím, že by jí udělil taky. Tím ovšem neříkám, že kníže je populista...

1 0
možnosti

dobře jste to napsal.

4 10
možnosti